Stadsbestuur huldigt leerlingen

Jongeren verkopen duizenden kalenders ten voordele van nieuw verkeerspark aan hun school en dat verdient een medaille.

Enkele leerlingen van Campus Woudlucht werden woensdag aan bibliotheek Tweebronnen in de bloemetjes gezet door het Leuvense stadsbestuur. De leerlingen verkochten maar liefst 6.120 kalenders voor een gloednieuw verkeerspark aan het schooldomein. Dat zou aan het begin van volgend jaar klaar moeten zijn.

“Ooit zijn we begonnen met 2.000 kalenders. Als je dan kijkt naar waar we nu staan, hebben de leerlingen het fenomenaal goed gedaan”, zegt Kristel Vandenbempt. Zij zet zich al jaren in voor de bouw van een verkeerspark. Dat park komt er aan de omgeving van de school voor buitengewoon onderwijs Woudlucht in Heverlee. “Ondanks het coronavirus hebben we een heel goede verkoop gehad. Voor mij gaat het niet om het aantal, ook al leeft dat bijzonder hard bij de leerlingen zelf. Ik vind het ook belangrijk dat de kinderen sociaal vaardiger worden en er zelf ook gewoon plezier aan beleven.”

Vriendelijk zijn
De leerlingen zamelden door de verkoop 61.200 euro. Op het huldigingsmoment van de stad Leuven staken ze hun fierheid dan ook niet onder stoelen of banken. “We zijn erg blij dat we zoveel appreciatie krijgen. Dat doet erg veel deugd. Zelf verkocht ik 640 kalenders. Als je vriendelijk bent, gaat dat vanzelf. Ik vind het ook belangrijk dat er op jonge leeftijd al aangeleerd wordt wat er wel en niet kan in het verkeer, dus dat verkeerspark is zeker een goede zaak”, zegt Dries (14). Wie ook voor een grote bron aan inkomsten zorgde, is Arsema (13). Zij verkocht 1.330 kalenders, een recordprestatie. “Maar een geheime tactiek om kalenders te verkopen, heb ik niet echt. Ik doe gewoon mijn best, maar ik ben wel blij dat ik zoveel heb kunnen bijdragen.”

Surplus voor stad
Schepen Denise Vandevoort (Vooruit) kwam de jongeren complimenteren met hun prestaties. “We willen vanuit het bestuur onze waardering laten blijken voor de leerlingen”, klinkt het. “Intussen is het een jaarlijkse traditie geworden om deze leerlingen te feliciteren, maar dit jaar hebben ze toch voor een recordverkoop gezorgd. Helaas konden we hen door corona niet uitnodigen op het stadhuis voor een grote receptie. Hoe die jongeren zich zo engageren en smijten, verdient erg veel respect. Het verkeerspark zal ongetwijfeld een grote surplus zijn voor onze stad, want het is de bedoeling dat ook andere Leuvense scholen er gebruik van maken. Samen met Campus Woudlucht kijken we dus bijzonder hard uit naar de opbouw van het verkeerspark”, besluit Vandevoort. Het park komt in de Huttelaan in Heverlee en zou normaal gezien begin 2022 klaar moeten zijn.